Sporen van mensen: boeren, ridders en soldaten

KerkwijkRuim 20 jaar geleden vonden de eerste opgravingen plaats aan de zuidrand van Didam. Vanaf die periode hebben archeologen en vrijwilligers de bouw van een industrieterrein, een woonwijk en een rondweg intensief begeleid. Dit is niet zonder resultaat gebleven. Sporen van boeren uit de Steentijd, een nederzetting uit de IJzertijd, een dorp van Germanen en een middeleeuws kasteel waaronder de resten van rijke graven uit de Vroege Middeleeuwen kwamen tevoorschijn. Deze maand worden de mooiste vondsten uit de afgelopen jaren tentoongesteld in Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar.

De gemeente Montferland, het Archeologisch Dienstencentrum (ADC), de Historisch Archeologische Stichting en het Liemers Museum hebben deze expositie georganiseerd om stil te staan bij de afsluiting van het laatste archeologische project van de Randweg in Didam.

Mensen die in het gebied van de opgravingen wonen en werken hebben vast wel eens gekeken bij de opgravingen en zich daarbij afgevraagd wat er nou eigenlijk werd opgegraven en wat er nou zo bijzonder was aan de vondsten.
Graag bieden we de bewoners van Kerkwijk en omgeving de gelegenheid om de vondsten te bekijken en te lezen over de geschiedenis van het gebied waar ze wonen of werken. Dit doen we door de omwonende uit te nodigen om de tentoonstelling gratis te komen bezoeken op één van de volgende dagen: zaterdag 23, zondag 24, zaterdag 30 september of zondag 1 oktober.

De expositie ‘Sporen van mensen: boeren, ridders en soldaten’ is tot en met 1 oktober voor het publiek toegankelijk. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.