Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16, 6901 AB  Zevenaar
0316 581830

(tussen 17 juli t/m 22 augustus zijn wij het beste telefonisch bereikbaar tussen 14:00 tot 17:00 uur)

Persoonlijke keuze van Rob de Leeuw, werken uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie

10622vwDeze tentoonstelling is van 12 maart tot en met 28 mei 2017 te zien zijn bij Kunstwerk! Liemers Museum.

Rob de Leeuw, voormalig directeur (Turmac), Rothmans, BAT heeft op verzoek van het Liemers Museum een keuze gemaakt uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie. ‘Eenvoudig was dat niet’, volgens Rob. Hij vond het wel enerverend, om de kunstwerken waarmee hij is opgegroeid weer terug te zien en de kwaliteit ervan opnieuw te beleven. Zijn keuze is zeer afwisselend en bevat zowel groot als klein werk en zowel schilderijen als grafiek. Tot zijn selectie behoren onder meer kunstwerken van Asger Jorn, Jan Cremer en Armando.

De Peter Stuyvesant Collectie was de kunstverzameling van de sigarettenfabrikant Turmac. In verband met de sluiting van de fabriek is de collectie voor een deel geveild. Het overblijvende deel is geschonken aan de gemeente Zevenaar en heet nu de Zevenaar Stuyvesant Collectie. De wereld van de Peter Stuyvesant Collectie blijft uniek.

Kunstwerk! Liemers Museum
Bezoekadres: Kerkstraat 16 in Zevenaar